Wellcome to National Portal
মেনু নির্বাচন করুন
Main Comtent Skiped
5 Keys to Keeping Food Safe

1. Maintain cleanliness: (first step of cleanliness, wash hands with soap; clean dishes, keep everyone's life healthy).
2. Keep raw and cooked food separate: (keep raw fish/meat separate from fruits and vegetables; keep raw and cooked food separate).

3. Cook the food at the right temperature for the specified time: (cook the food thoroughly at the right temperature).
4. Store food at a safe temperature: (store cooked food below 5°C and reheat stored food thoroughly before serving).

5. Use safe water and food materials: (use safe water, fruits and vegetables are not washed with safe water).

Title
Organization of "Stakeholder Discussion Meeting for Establishing Good Governance"
Details
০৭ সেপ্টেম্বর, ২০২৩ইং তারিখে হোটেল নূরজাহান গ্র‍্যান্ড, সিলেটে, আঞ্চলিক খাদ্য নিয়ন্ত্রকের কার্যালয়, সিলেট বিভাগ ও বাংলাদেশ নিরাপদ খাদ্য কর্তৃপক্ষ, জেলা কার্যালয়, সিলেট এর সহযোগিতায় "সুশাসন প্রতিষ্ঠার নিমিত্তে অংশীজনের (Stakeholders) অংশগ্রহণে মতবিনিময় সভা" অনুষ্ঠিত হয়।
উক্ত সভায় প্রধান অতিথি হিসেবে উপস্থিত ছিলেন জনাব মো: আব্দুল কাইউম সরকার (অতিরিক্ত সচিব), চেয়ারম্যান, বাংলাদেশ নিরাপদ খাদ্য কর্তৃপক্ষ।
সভাপতি হিসেবে উপস্থিত ছিলেন জনাব মো: মমতাজ উদ্দিন এনডিসি (অতিরিক্ত সচিব), সংগ্রহ ও সরবরাহ অনুবিভাগ, খাদ্য মন্ত্রণালয়।
অংশগ্রহণকারী হিসেবে উপস্থিত ছিলেন খাদ্য বিভাগীয় কর্মকর্তা, নিরাপদ খাদ্য কর্মকর্তা, মিলার, ও. এম. এস ডিলার, খাদ্য বান্ধব ডিলার, খাদ্য ব্যবসায়ী, খাদ্য উৎপাদনকারী এবং উপকারভোগীবৃন্দ।
Images
Attachments
Publish Date
10/09/2023
Archieve Date
30/04/2026